Co jeść, kiedy pijemy.

DSC02334

Czerwone wino to idealny kompan aromatycznych potraw. Dlatego my proponujemy tartę z pomidorkami koktajlowymi i serem pleśnowym Oregon Blue Vein.

DSC02310

Włoski „szampan” – prosecco. To idealny partner dla francuskiej, słodkiej bułeczki – pain au chocolat.


Co jeść do czerwonego wina?

Aromatyczny ser, przystawki, makarony z pomidorowym sosem, drób, wieprzowina, cielęcina, czekolada



Co jeść do Prosecco?

Sery, przystawki, krewetki, krab, homar, małże, owoce morza w lekkim sosem, dania kuchni orientalnej, drób, desery, owoce


DSC02307

Białe wino smakuje wielu osobom. Nam także. Szczególnie do przystawek, albo podjadając pieczywo, kiedy oczekujemy na główne danie.

DSC02292

Piwo świetnie pasuje do cięższych i bardzo aromatycznych potraw. Ale pasuje także do wszelkich przekąsek, nawet owocowych.


Co jeść do białego wina?

Sery, przystawki, raki, homar, krewetki, grillowana ryba, małże, drób, wieprzowina, owoce morza w lekkich sosach



Co jemy do piwa?

Wołowina, pieczyste, dziczyzna, orzechy, owoce morza, wędzone sery i szynki, tłuste ryby (łosoś, karp), owoce